Na een lange werkdag is het fijn om thuis te komen in een knusse woning. De lampen aan, muziek op de achtergrond en gezellig samen met je partner op de bank kruipen. De sfeer die er thuis hangt, wordt grotendeels bepaald door hoe je de ruimte inricht. Het is dan ook een goed idee om hier aandacht aan te besteden. Maak een moodboard en zorg voor unieke meubelstukken. Deze blog geeft je tips voor het inrichten van je woning. 

Een moodboard maken

Heb je al eens gehoord van een moodboard? Het is een hulpmiddel om samen met je partner inspiratie op te doen over de inrichting van jullie woning. Je kunt ervoor kiezen om beiden een eigen moodboard te maken. Als jullie hiermee klaar zijn, kunnen jullie ze vergelijken en uitzoeken hoe beide woonstijlen te combineren zijn. Wil jij graag glas posters en je partner een schilderij zonsondergang? Dat past natuurlijk goed bij elkaar! Ook is het een mogelijkheid om samen aan één moodboard te werken om tijd te besparen. Hoe maak je een moodboard dan precies? Het is de bedoeling dat je inspiratie op doet in woonmagazines, op het internet of waar je dan ook wenst. Vervolgens print en knip je dingen aan die je aanspreken wat betreft de inrichting. Uiteindelijk heb je een mooi resultaat dat de basis vormt voor toekomstige beslissingen over de inrichting van jullie woning. 

Bohemian stijl

Tegenwoordig is Bohemian interieur helemaal populair. Oorspronkelijk komt deze stijl uit de 19e eeuw uit de omgeving van Parijs in Frankrijk. Creatievelingen zoals schrijvers, kunstenaren en artiesten geloofden dat creativiteit belangrijker was dan geld. Met hun uitingen wilden ze de geldende schoonheidsnormen omverwerpen. Ze wilden laten zien dat onconventionele kunst en mode meer tot de verbeelding spreekt van de mens. Uit deze creatieve beweging kwam uiteindelijk de Bohemian woonstijl voort. Deze stijl valt vandaag de dag zeer in de smaak bij mensen. Steeds meer huishoudens verwerken deze stijl in hun inrichting. Je kunt bij een Bohemian stijl denken aan bruine tinten, natuurlijke materialen en unieke patronen op bijvoorbeeld kussens of lampen. Bekijk snel wat woonmagazines en misschien vind je wel wat dingen die je wilt toevoegen aan je moodboard. 

Nog meer unieke stijlen thuis

Als het om de inrichting van een woning gaat, zijn er veel verschillende stijlen die je kunt bekijken voordat je definitieve keuzes gaat maken. Wat vind je bijvoorbeeld van een industriële woonstijl? Hierbij kun je denken aan grijze tinten, robuuste materialen en open ruimtes. Of een Scandinavische stijl. Deze woonstijl kenmerkt zich door het minimalistische karakter, lichte kleuren en strakke lijnen. Verder heb je natuurlijk ook nog een landelijke interieurstijl. Deze kan je herkennen door veel houten meubelstukken, zandkleuren en natuurlijke elementen. Doe snel inspiratie op en vul je moodboard aan.