Wanneer je een tuin wilt renoveren, moet je eerst beslissen wat voor soort tuin je wilt. Bepaalde tuinen zijn namelijk beter geschikt voor bepaalde klimaten en huizen. Voordat je begint met het aanleggen of renoveren van je tuin, is het verstandig om te bedenken wat voor soort sfeer je wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld een rustige oase of een levendige plek waar je gezellig kunt barbecueën met vrienden? Als je weet wat voor tuin je wilt, kun je gaan zoeken naar inspiratie.

Wat is er leuker dan een eigen tuin? Een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en je eigen groenten en fruit kunt oogsten. Als je een tuin hebt, dan weet je hoe fijn het is om in je eigen tuin te zitten en te genieten van de natuur. Je hoeft niet ver te reizen en je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Maar wat als je tuin niet zo mooi is als je had gehoopt? Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossen voor. Heel veel Nederlanders maken gebruik van Hillhout trellis schermen, en dit is niet zonder reden. In deze blog bespreken we waarom een Hillhout trellis scherm een perfecte toevoeging is voor jouw tuin. 

Wat is Hillhout tuinhout? 

Op zoek naar duurzaam hout van hoge kwaliteit? Dan is Hillhout tuinhout de perfecte optie. Het bestaat uit verschillende houtsoorten in diverse gradaties wat betreft duurzaamheid. Hillhout tuinhout wordt gebruikt voor heel erg veel verschillende toepassingen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een toepassing voor jouw tuinhuis of veranda. De houtsoorten kun je onderverdelen in onder andere vurenhout, grenenhout, duurzaam douglashout en hardhout. Deze soorten hout komen terug in bijvoorbeeld overkappingen, tuinaccessoires, tuinkansen en bloembakken. Doordat het toepasbaar is op erg veel elementen in de tuin, kun je een mooie uitstraling tot stand laten komen.  

Hillhout trellis schermen

Trellis schermen van Hillhout zijn heel erg populair onder Nederlandse huishoudens. Het geeft de tuin glans en een unieke uitstraling. Trellissen zijn er in verschillende afmetingen, houtsoorten en uitvoeringen. Je kunt bijvoorbeeld een geheel tuinscherm vervangen of bijvoorbeeld een scherm horizontaal bovenop een plankenscherm plaatsen. Daarnaast kun je door middel van een trellis dwars op de schutting plaatsen, zorgen voor een unieke uitstraling. Vaak worden trellis ook als tussenoplossing gebruikt om klimplanten langs een gevel of muur te laten klimmen. Maak de trellis af door te kiezen voor kleurrijke en felle klimplanten. De tuin krijgt hierdoor een hele frisse uitstraling.