De meeste mensen die willen starten als zzp'er hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Ze weten niet wat de regels en wetten zijn, hoe ze klanten kunnen vinden en hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de wereld van het zzp ondernemerschap, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Bij het starten als zzp'er komt namelijk heel wat kijken. Zo moet je ondernemerschap aanvragen bij de KvK, een inschrijving doen bij de belastingdienst en een aantal andere formaliteiten regelen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt en of je bijvoorbeeld een boekhoudprogramma wilt gaan gebruiken. Als je net begint als zzp'er kan het allemaal erg spannend zijn. Je weet niet goed wat je kunt verwachten en hoe alles werkt. Daarom is het belangrijk om je te oriënteren voordat je de stap naar deze manier van werken maakt. In deze blog bespreken we hoe je de eerste opdrachten binnen kunt halen als je gespecialiseerd ben in consultancy. 

Hoe kom je aan de eerste consultancy opdrachten?

Veel zzp’ers kiezen ervoor om aan de slag te gaan in consultancy. Consultancy is een soort adviesdienst waar bedrijven terecht kunnen voor hulp bij allerlei problemen. Het kan gaan om advies over financiën, marketing, operatie en nog veel meer. Bedrijven werken dan samen met een consultant die ze helpt om beter te worden in wat ze doen. Een goede consultant kan helpen om je problemen te identificeren en oplossingen aan te reiken. Echter kan het soms lastig zijn om als zzp’er aan de eerste opdrachten te komen, zeker als je nog niet echt een netwerk hebt opgebouwd. 

Op zoek naar consultancy opdrachten? Gelukkig heeft Younited daar een oplossing voor. Ze bieden een platform waar zelfstandig ondernemers en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden. Het is een heel nuttig platform om als zzp’er direct in contact te komen met meer dan 10.000 opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers staan te springen om een samenwerking aan te gaan met een zzp consultant die het bedrijf verder kan helpen op het gebied van bijvoorbeeld ICT of financiën. 

Beleid en organisatie

Younited stelt niet alleen opdrachten binnen consultancy ter beschikking, maar ook zzp’ers binnen andere vakgebieden kunnen hier terecht. Ben je bijvoorbeeld gespecialiseerd in beleid opstellen en dit vervolgens implementeren in een organisatie? Dan vind je ook erg veel opdrachtgevers die voorzien in beleid en organisatie opdrachten. Zzp’ers kunnen door middel van dit platform uit de startblokken vliegen.