Stuur jij weleens een pakketje naar iemand toe? Waarschijnlijk wel. Vorig jaar zijn er meer dan 500 miljoen pakketten verstuurd in Nederland! Natuurlijk is het grootste deel van die post afkomstig van bedrijven. Toch sturen consumenten, mensen zoals jij en ik, ook pakketjes naar elkaar. Dat doe je misschien omdat je kleding of andere spullen via het internet hebt verkocht. Om daar zoveel mogelijk aan te verdienen wil je je verzendkosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dat kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door brievenbuspakketjes te verzenden. Hieronder lees je alle tips voor voordelige verzending.

Kies voor een brievenbuspakket

Een brievenbuspakket versturen is goedkoper dan het versturen van een reguliere, grote doos. Daarom is het verstandig een brievenbuspakket samen te stellen, zeker als jouw spullen van klein formaat zijn. Je kunt bijvoorbeeld een T-shirt verzenden met een brievenbuspakket, een klein boek of babykleding. Voor het versturen van een dergelijk pakket heb je brievenbus doosjes nodig. Deze doosjes zijn zo gemaakt dat ze precies door de brievenbus passen. Om een brievenbuspakket te versturen mag je pakket namelijk niet groter zijn dan maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm. Ook mag je pakket niet zwaarder zijn dan 2 kilogram.

Verzendopties

Er zijn meerdere bezorgdiensten die brievenbuspakketten afleveren. Lukt het niet om je zending te versturen via een goedkoop brievenbuspakket? Dan zul je ander verpakkingsmateriaal moeten regelen. Een grotere verzend doos is dan de beste keuze. Deze beschermt je materiaal goed. Let daarbij wel op het gewicht. Een doos met kleding heeft immers minder bescherming nodig dan een doos met boeken of elektronica. Dus voor kleding kies je een verzenddoos die licht maar stevig is, terwijl je boeken verstuurt in de sterkste doos die je kunt vinden. In dat laatste geval kies je bijvoorbeeld voor dubbelwandig karton. 

Overige dozen

Wist je dat je ruime keuze hebt in verzenddozen als je deze online wilt bestellen? De meest populaire zijn de:

  • Amerikaanse vouwdoos
  • Brievenbusdoos
  • Postdoos

De Amerikaanse vouwdoos ken je waarschijnlijk wel. Deze doos doet denken aan een klassieke verhuisdoos en is heel geschikt voor het versturen van grote materialen. De postdoos is wat kleiner maar is ook heel stevig. Ideaal voor kleinere spullen die je niet kwijt kunt in een brievenbuspakket. Al de hierboven genoemde dozen zijn ook nog eens in verschillende afmetingen en varianten verkrijgbaar. Zo verstuur je kleding, boeken en andere spullen veilig en voordelig. Je hoeft immers nooit gebruik te maken van een te grote of te zware verpakking als je de juiste weet te kopen voor jouw verzending.